Pizzadeg

Denna pizzabotten är god och snabb att göra. Den blir inte så hård som jästbottnar kan bli, utan mera panpizzamjuk. Byt ut lite av vetemjölet mot grahamsmjöl så får du en nyttigare pizza.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g mjukt margarin
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser i maskin eller med degkrokarna på elvispen. Kavla ut pizzan till önskad storlek, fyll med något gott och grädda i 200 graders ugn i ca. 15 min, eller tills den fått fin färg.

Kommentarer

Jättegod! Jag använde glutenfritt mjöl (Finax mjölmix) + en matsked fiberhusk i stället. Den här receptet med bakpulver blev en succé här hemma! Degen blev rätt kladdig (som glutenfritt ofta blir), men med lite olja på kaveln så löste det sig snabbt, utan att jag behövde tillsätta mer mjöl. Det här receptet kommer användas fler gånger!
Supergott, pizzorna överröstes med komplimanger från gästerna! Fast den var något svår att kavla ut men det kan ju förstås berott på att jag fick använda ett glas som kavel... Tack för ett bra recept, det ska användas fler gånger!
Brukar med göra pizzadeg med bakpulver (går ju så snabbt !) Jag brukar byta ut margarinet mot olja och mjölken mot vatten, blir minst lika gott :)
Provade denna med 4st barn 4-8år och pålägget var väldigt varierat! ;-) Var väldigt snabb och enkel att göra! Men barnens komentar var att degen inte smakade nåt! Dom föreslog salt i. Jag kan bara hålla med. Men det var bra i övrigt men det blir nog minst lite salt i nästa gång!

Liknande recept