Ersbackens Limesorbét

Grym sommardessert.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 limefrukter
  • 1,1 l vatten
  • 7 dl socker
  • 7 äggvitor

Gör så här

  1. Börja med att finriva av skalet från frukterna, lägg i en stor kastrull. Slå på sockret och vattnet och låt sjuda tills allt socker är upplöst dock minst 10 minuter.
  2. Frys nu sockerlagen tills den blir tjockare, ca 4-5 timmar i frysen.
  3. Ta ut sockerlagen, den ska inte vara hårdare än att det går att röra ner äggen. Vispa äggvitorna pösigt. Vispa ner i sockerlagen tillsammans med saften från frukterna och eventuellt överblivet skal.
  4. Frys igen och låt den gärna stå över natten.
  5. Serveras med fördel tillsammans med nåt sött, t.ex. en brownie.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…