Glutenfria brödkakor

Det här brödet är enkelt att göra för det behöver inte knådas! Degen ska vara kladdig. Jag har bakat de här brödkakorna i många år åt min make och han tycker att de är goda.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 8 dl ljummet vatten
  • 2 dl mjölk
  • 3 msk fiberhusk
  • 2 msk sirap
  • 3 tsk salt
  • 2 tsk brödkryddor
  • ½ dl olja
  • 500 g fin mjölmix
  • 500 g grov mjölmix

Gör så här

  1. Rör ut jästen med det ljumma vattnet.
  2. Tillsätt mjölk och fiberhusk och rör om.
  3. Låt stå ca 10 minuter.
  4. Tillsätt sedan sirap, salt, brödkryddor och olja.
  5. Häll sist i mjölmixen, rör i lite i taget så att allt blir väl blandat, arbeta degen ca 5 min.
  6. Låt jäsa övertäckt i 20 minuter.
  7. Arbeta degen igen.
  8. Ta 2 plåtar med bakplåtspapper och klicka ut 3 brödkakor på varje plåt.
  9. Platta med mjölad hand eller med sked ut runda kakor, ett par cm tjocka.
  10. Låt jäsa 15-20 minuter.
  11. Värm under tiden ugnen till 225 grader.
  12. Grädda brödet i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  13. Låt svalna på brödgaller under bakduk.

Kommentarer

Kanonbröd,jag blandade i 1dl solrosfrön och 1 dl sesamfrön,blev jättegott !
jättegott, jag bakade med mixwells mixar
Mycket nöjd med detta bröd! Åkte upp på 5-i-top listan direkt!
Ett mycket gott och lättbakat matbröd. En ny favorit!
Jag använder Finax mjölmix.
Vilken sorts mjölmix använder du? Är det semper eller finax?
Kanongoda och enkla att göra!
Äntligen ett lätt glutenfritt recept!! Och kanon goda var dom oxå:) TackTack:)
Har provat receptet och det blev "kanon"-bra och smakade smaskens med lite olivolja och en bit ost på. Blev lika bra efter det att det varit fryst. Tack för receptet. Nu kan även jag äta smörgås ;-)
Bakade till gubben med!! Och han tyckte dom var super!! Så dom här blir det fler gånger. Tack!!
Tack för receptet! Bakade dessa idag och de fick tummen upp här :P Jag slängde i ett ägg också för det gillar jag att ha i både bröd- och bulldeg :)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…