Simpel äppel- och skinksås

En enkel vardagsrätt som kom till efter en kylskåpsrensning och visade sig vara förvånansvärt god! Tycker du om smaken på ajvar , så kommer denna garanterat falla dig i smaken! Serveras med fördel till pasta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gul lök, stor
  • 180 g kokt skinka (tex. påläggsskinka)
  • 2 dl grädde
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl ajvar relish, hot
  • 3 vitlöksklyftor
  • ½ köttbuljongtärning
  • Oregano
  • Salt
  • Peppar
  • 2 röda äpplen

Gör så här

  1. Hacka och fräs löken med lite smör i en kastrull. Tillsätt strimlad skinka när löken har mjuknat något och stek tills de fått lite färg.
  2. Häll på grädde, krossade tomater och ajvar. Låt koka upp och tillsätt buljongtärningen. Krydda med salt, peppar och oregano efter eget tycke och pressa i vitlöksklyftorna.
  3. Låt såsen puttra på svag värme under lock under tiden som du kokar din pasta och skala under tiden dina äpplen, som du sedan skär i mindre kuber. Lägg i dessa i såsen strax innan maten ska serveras och låt koka ytterligare ett par minuter tills de har blivit varma och fått önskat tuggmotstånd.
  4. Servera med valfri pasta och en god sallad!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept