Världens godaste lussebullar

Jag fick den här receptet av min syster. Bullarna blir jättemjuka och goda. Och framför allt när du tar ut dom ut från frysen är dom fortfarande jätte-goda. Inte alls torra som lussebullar rukar bli.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst för söta degar (1 paket)
  • 150 g riktigt smör
  • 5 dl gammeldags mjölk
  • 250 g Kesella gourmet
  • 2 pkt saffran (1 g) + 1 sockerbit
  • 2 dl vit baksirap
  • 1/2 tsk salt
  • Drygt 18 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • Russin
  • Ägg till pensling

Gör så här

  1. Lägg russinen i blöt i en skål med vatten.
  2. Smula jäst i en bunke.
  3. Stöt saffran tillsammans med en sockerbit i mortel och häll sedan över det i en kastrull som du ställer på spisen med en klick smör i. Låt saffranen "svettas" med smöret tills det småputtrar men se till att det inte bränns (OBS detta moment är mycket viktigt för att få ut smak från saffranen!).
  4. Lägg i resten av smöret i kastrullen och smält på svag värme, häll i Kesella och mjölk och värm till fingervarmt. Häll spadet över jästen och rör om. Ha genast i sirapen.
  5. Rör i övriga torra ingredienser (mjöl, salt och bakpulver).
  6. Låt jäsa under bakduk i 30-40 minuter, helst nära spisen eller nära ett element.
  7. Baka ut degen. Knåda ordentligt men knåda inte i för mycket mjöl! Degen ska vara så fast att den inte fastnar i bakbordet men fortfarande lite klibbig. Forma degen till lussebullar.
  8. Låt jäsa på plåt ca 20 minuter, gärna på varmt ställe. Låt russinen rinna av och peta i dem i bullarna och pensla med äggvita. Grädda i ugn 8-10 minuter (beroende på storlek) i 225 grader. Vakta noga och låt inte bullarna vara inne för länge!
  9. Paketera bullarna i plastpåsar så fort de svalnat.

Kommentarer

Mycket goda Lussebullar blev de. Toppen recept!
Bästa lussebullarna
Tack så mycket! Helt klart världsklass! =) 10/10
Saftiga och supergoda! Kommer definitivt att baka dessa igen. Jag la dock till en påse saffran till och bakade ut dem som vaniljbullar (fyllda med smör + vaniljsocker) - blev riktigt gött!
Mycket goda, sla deffinitivt baka igen!
MUMMS! Dessa blir väldigt saftiga och goda! Var min mor som tipsade mej om detta recept.
Jättegoda!! =) En femma!
Utan tvekan de saftigaste och luftigaste lussebullarna som jag har ätit! Kanske inte de vackraste just av den anledningen och så tycker jag nog att själva smaken av saffran kunde vara lite mer generös - fast de får en femma ändå. Jag kommer använda receptet igen!
i vilken stadie ska dem var i ugnen. nedre delen el???
Det va dom bässta lussebullar jag har provat! Det har endå blivit en del med åren! Tack för ett super recept! Blir mycket lussebullar nu!
Hej, detta recept brukar jag använda mig av och jag har fått det på www.allforforaldrar.se på julsnacket där och de heter Mamma Bulldegs saftiga och fluffiga saffransbullar En klar 5 får detta recept

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…