Honungsdoftande fläskfilégryta i gorgonzolasås med vitlöksfrästa bacon
Serveras gärna med hasselbackspotatis, vitlöksbröd och sallad.
Fläskfilé i gryta är en tacksam rätt att laga – vardag som helg. Den är mättande och god (tycker de flesta) och gör man en stor laddning, blir det även en matlåda till dagen därpå. Det går inte nog att understryka hur bra det är med grytor som får puttra för sig själva på spisen medan familjen kan sysselsätta sig med annat, perfekt en söndag när man vill krama ur det sista ur helgen och slippa ägna hela kvällen åt matlagning. En god fläskfilégryta med lite sting i får du om du adderar chorizo till grytan. Fläskfilén trivs utmärkt tillsammans med andra köttprodukter som har en tydlig smak eftersom att den är mild i sig själv. Bacon är ett annat alternativ. Prova också att göra fläskfile i gryta med champinjoner för en mer höstlig touch.
Serveras gärna med hasselbackspotatis, vitlöksbröd och sallad.
God fläskfilégryta, kan bli ännu godare med fläskytterfilé som jag tycker är mycket mörare och godare än fläskfilén.
Jag har mina rötter i Colombia och nu kan jag som colombian-svensk bara jubla över att jag äntligen har hittat ett recept på colombiansk…
Härlig mustig gryta med skogens guld!
En jätte god fläskfilegryta
Gott och med få ingredienser……….. Blir klar samtidigt som tillbehöret. Snabb mat när man är jättehungrig eller har bråttom
En god och enkel rätt att bjuda hem någon/några på. Det har jag gjort.
Väldigt god och snabb gryta som går bra att bjuda på
Med porter, kantareller och enbär får fläskfilégrytan både en mustig och vild smak. Kokt eller pressad potatis till är gott.
Går bra att göra några timmar innan den ska bjudas på.
Snabb, lättlagad och så god!
En mycket god gryta