Gräddmjölk

En skål gräddmjölk med färska jordgubbar en varm sommardag känns lika genuint och somrigt som en Astrid Lindgren-saga. Gräddmjölk är i regel hälften standardmjölk och hälften vispgrädde som blandats, men självklart går det bra att dosera efter eget tycke och smak. Gräddmjölk i potatisgratängen passar bra då smaken från grädden kommer fram utan att gratängen blir för tung. Tycker man om gräddsmak i matlagningen är det ett bra alternativ till matlagningsgrädde. Prova också att tillaga en värmande spenatsoppa med gräddmjölk istället för matlagningsgrädde. Smaken av grädde tillsammans med spenaten är en riktigt lyckad kombination. Gräddmjölk i potatismoset ger också en underbar fyllig smak!

@amika

Maple sticky buns

Annorlunda canadensiskt sätt att baka kanelbullar på. Populärt i USA också, men då använder de inte maple syrup.

@cuddly96

Dorotheas gryta

Jag älskar Dorotheas gryta, receptet fick jag av farmor för många många år sedan efter att hon tröttnade på att jag alltid ringde och…

@boz1965

Mina bästa köttbullar

Jag har funderat mycket och länge på om jag överhuvudtaget skulle lägga ut det här receptet eftersom jag har hållt det lite ”halvhemligt” i…

@lillronnie

Heta små färsbiffar

Goda färsbiffar som jag gör lite mindre en vanliga pannbiffar, dels blir de saftigare och stektiden kortare. Du kan ha dem till, lunch, middag,…

@mrsc

Gravlax-Jansson

Janssons frestelse tillhör julens klassiker. Prova att göra den här med gravlax istället för ansjovis.