Mumsig stek i lergryta.
Helt underbar och mör stek, blir oxå en gudomlig sås!
Lammstek är en underbart god rätt som funkar året om och vid alla tänkbara festliga tillfällen. Traditionellt sett är lamm framför allt en måltid att äta under påsken, så varför inte prova att laga en saftig lammstek nästa påskmiddag? Ett tacksamt redskap när det ska tillagas lamm är en lergryta. Den blötläggs i 15 minuter innan köttet och övriga tillbehör läggs ner i grytan. Ställ in grytan i kall ugn och vrid upp till 100 grader. Efter en timme är det dags att skya steken och vrida upp temperaturen till 225 grader. En fördel är om du har en stektermometer till hjälp när du ska laga rätten så att du får det perfekta köttet, mellan 60 och 70 grader är bra. Matklubben har samlat flera recept på denna rätt, prova till exempel att tillaga den klassiska rätten lammstek provencale i lergryta. Eller testa ett recept på lammstek i lergryta med rött vin. Himmelskt gott och mustigt!
Helt underbar och mör stek, blir oxå en gudomlig sås!
Egenkomponerat recept på en rätt,som vi åt många gånger under vår övervintring på Cypern.
En enkel och god rätt som sköter sig själv.
En verkligt god lammstek gjord på grekiskt vis.