Pljeskavica á la Kerstin
En jättegod försvenskad version. Men se upp med Ajvar, den kan variera mycket i styrka beroende på märke.
Pljeskavica är en pannbiffrätt med rötterna sprungna ur Serbien, där den betraktas som landets nationalrätt. Det är dock en populär rätt över hela forna Jugoslavien och har idag spridit sig även utanför Balkanhalvön till våra delar av Europa. Basen är alltså en stor grillad pannbiff vanligtvis gjord på antingen nötfärs eller lammfärs, men den går också bra att tillaga på fläskfärs. Den serveras sedan i ett pitabröd tillsammans med kajmak (en syrad mejeriprodukt lik gräddfil) lök och ajvar relish. Matklubben har samlat ett gäng recept på Pljeskavica med ajvar och pljeskavica med kajmak. Så nästa gång du vill testa något nytt och spännande recept, varför inte ge dig på denna goda rätt från Balkan?
En jättegod försvenskad version. Men se upp med Ajvar, den kan variera mycket i styrka beroende på märke.