Räkpaj

En matig paj är den perfekta sommarmåltiden eller passar också bra som en del i en större buffé till sommarfesten. En läcker räkpaj smakar svensk skärgård när den är som allra bäst. En räkpaj tillagad med spenat blir lite extra nyttig och om du gör din räkpaj med krämig västerbottensost i blir det som du säkert förstår gudomligt gott! Detta är ett bra tillbehör på sensommarens kräftskiva till exempel. Dill är en annan smak som passar förträffligt bra tillsammans med räkor och med fördel kan blandas ner i pajen. Räkpaj kan dessutom serveras kall, vilket underlättar på buffébordet eller ute i skärgården. En god romsås till förhöjer smaken ytterligare!

@ros

Skaldjurspaj

Tips till pajen Grunden. Lägg salladsblad i botten på det gräddade pajskalet innan du lägger i räksalladen, så blir inte pajskalet mjukt och fuktigt.…

@lisa35

Räkpaj

Alla som blivit bjudna på denna paj älskar den! Superenkel och snabb att tillaga.

@mattjejen

Kall räkpaj

Min son och jag har precis ätit denna underbara paj. Perfekt en sån här varm sommardag med ett glas vitt vin. Passar jättebra till…

@guardianlinda

Räkpaj

God räkpaj med brun farin, crème fraiche, kesella, finriven pepparrot, räkor, kokta hackade ägg och purjolök.

@agbrant

Ost- och räkpaj

Denna paj är god att äta både nygräddad, kall och uppvärmd. Den kan göras ett par dagar i förväg och kylskåpsförvaras men helst inte…