Rimmad oxbringa

Rimmad oxbringa är en av svensk husmanskosts paradrätter. Köttet är rikt på bindväv och insprängt fett och passar utmärkt att koka under lång tid, där spadet blir en perfekt buljongbas till såsen. Klassiska varianter på såser är pepparrotsås och senapsås, givetvis med oxbringa och rotmos som ackompanjemang. När det gäller smaksättning i långkoket är lök, pepparkorn och lagerblad grunden i en klassisk anrättning, men den som gillar att experimentera kan hitta nya smakupplevelser genom att tillsätta till exempel vitlök, ingefära, chili, öl eller helt andra kryddningar. Det är vanligare att du hittar rimmad oxbringa i köttdisken än färsk, men har du turen att hitta det senare kan du som i Texas låta grilla oxbringan långsamt i grillen.

@mrsc

Salta biten

Kokt rimmad oxbringa med impotatis. Förr i världen en mycket uppskattad söndagsrätt bland i synnerhet herrar.