Scampi indienne med karaktär
En helt ljuvlig scampi med mycket eftersmak. Riktig lyxmat till en billig penning. Kräver lite pyssel men är väl värd det. Het eller mycket…
Scampi, gambas, tigerräka eller jätteräka är flera olika namn på samma räka. Scampi som vi finner i våra mataffärer och på restauranger är odlade. Den lilla räkan har väckt känslor och stor oro bland miljöaktivister då odlingarna är extremt påfrestande för miljön. Idag finns miljöcertifierade räkor i handeln, men Naturskyddsföreningen väljer ändå att avråda konsumenten att köpa scampi på grund av att det ännu så länge inte finns ett helt och hållet hållbart sätt att odla jätteräkor. Vill man ändå laga scampi finns en mängd olika recept på Matklubben.se. Prova ett recept på scampipasta smaksatt med vitlök, grädde, vitt vin, parmesan och persilja. Eller varför inte testa att laga den smakrika rätten scampi indienne som smakar ljuvligt av curry, grädde och tomat? Vill man inte använda scampi går det lika bra med vanliga räkor eller kräftstjärtar.
En helt ljuvlig scampi med mycket eftersmak. Riktig lyxmat till en billig penning. Kräver lite pyssel men är väl värd det. Het eller mycket…
På 80-talet jobbade jag som kock i en restaurang där vi hade denna underbara rätt. Den håller än idag. Perfekt fredagsmysmat eftersom det inte…
Lättlagad snabb god soppa med en touch från orienten
Perfekt att äta på balkongen en varm sommarkväll.
Om du inte hitta tiggerräkor så går det bra med scampi, men du ska helst inte göra detta med vanliga små räkor då de…
Meze: turkiskt smörgåsbord. De här recepten jag lagt in under rubriken Buffé ”meze” är väldigt bra att laga tillsammans med gästerna. Ställ fram ingredienserna…
Massor med läckerheter
Gott och inte alls svårt trots att det ser ut att vara mycket ingredienser! Ser kanske inte så spännande ut på bilden men jag…