Sjötunga Walewska

Det här är en riktigt klassisk rätt som serverats på alla de fina krogarna under årens lopp. Rätten härstammar från mitten av 1800-talet och är uppkallad efter Napoleon I:s sonhustru i det andra äktenskapet, Marie-Anne Walewska. En berömd fransk mästerkock skapade denna exklusiva rätt till hennes ära och resten är, som man brukar säga, historia. Rätten görs ursprungligen på den exklusiva fisken sjötunga, hummer, tryffel och pommes duchesse. För den som inte vill ruinera sig går bra att göra sjötunga Walewska på rödspätta istället. Prova också att byta ut den exklusiva hummern mot något enklare skaldjur, till exempel räkor i din sjötunga Walewska. Då har du kommit ner i pris men fortfarande skapat en riktigt delikat måltid!

@tina62

Sjötunga Walewska

Fick detta på kompisens bröllop. Hennes mamma hade själv tillagat den och det var gott vill jag lova. Hon hade hämtat receptet på Svensk…