Torskrygg med bacon och gräslök
Säger bara super-dupergod, no more!
Torskrygg tillagad på rätt sätt må vara bland det godaste som finns i fiskväg. Köttet på torsken ska fortfarande vara fast, men när man väl tar en tugga ska den smälta i munnen som smör en het sommardag. Hemligheten är förstås att ha koll på innertemperaturen med en stektermometer, hur torskryggen än tillagas. Se till att ta bort fisken från värmen strax innan den nått 56 grader så går den färdigt av sig själv när den får vila. Ett annat knep för ett fast och fint kött är att rimma fisken en stund innan tillagning, alltså att lägga den i saltlag. Oavsett om du ugnsbakar din torskrygg eller lägger torskryggen på grillen – med en stektermometer vid din sida blir det svårt att misslyckas!
Säger bara super-dupergod, no more!
Torskrygg är klassiskt, lättlagat och mycket, mycket gott! Rimma torsken en timme innan tillagningen i ugnen, så håller den ihop bättre. Skirat smör, nyskalade…
Så gott! Och så enkelt! Styrkan i pepparroten försvinner nästan helt och kvar blir en nötaktig smak, lite åt mandelfiskhållet.
Varför inte en plankstek – red and white till kvällsmiddag.
En festlig fiskrätt som är stadig och rustik. Servera gärna ett rött, bärigt vin till för att matcha tillbehören. Torskrygg kan vara både dyrt…
Snabbt, enkelt och gott