Vildsvinsstek med råstekt potatis
Det är tredje året i rad som vi köper ett helt vildsvin, och det har snabbt blivit lite av favorit hemma hos oss.
En saftig vildsvinsstek med mycket smak och goda kryddor är ett utsökt alternativ till söndagssteken. Ta vara på den mustiga stekskyn som bildas vid tillagningen och gör en smakrik sås som du serverar till vildsvinssteken. Goda tillbehör är till exempel potatis och brysselkål. Testa också att tillaga vildsvinsstek med äpple, syran och sötman i äpplet passar särskilt bra till detta kött. Att honungsglasera steken blir också gudomligt gott. Testa att tillaga vildsvinssteken i en lergryta, om du råkar ha en sådan hemma. Steken ska gå länge på låg temperatur i ugnen, då får du en riktigt mör stek och alla kryddor och safter kommer till sin rätt. Och medan steken går klart i ugnen, kan du ägna dig åt annat roligt!
Det är tredje året i rad som vi köper ett helt vildsvin, och det har snabbt blivit lite av favorit hemma hos oss.
Serveras med smörstekt vitlök och råstekt potatis