Tråd:
5 – 7 kg tillsatser per person och år!

Inlägg

@kaneta

Håller med monacamilla att vi är inga offer! Vi kan påverka.
Hörde av någon att kvällstidningar anser att en "läsarstorm" är när ca 10 upprörda personer ringer eller skriver till tidningen i ett ämne. Så är vi bara 20-30 personer som tjatar på våra matproducenter så borde det anses som en folkstorm.

Som jag har skrivit tildigare så finns det så mycket annat skräp i maten, tex bekämpningsmedel, så vi behöver inte E-nr och transfetter som extra "krydda". Läs tråden från Bernit om det farliga riset!

Jag är rädd att ni nog kommer att anse mig som en tjatmoster ang tillsatser i våran mat. Jag lär återkomma i ämnet.

@monac

ska kolla om boken kan finnas på biblioteket idag!
Men tro inte gott folk att vi inte kan påverka utbud i affärer & producenter....vi är inga "offrer" eller hur!(Y)

@ikah

Har bara tittat i boken men det jag hann läsa var skrämmande:'(
Att de lyckas få godkännt i alla tester som finns kan man undra hur men det är väl för att vi inte vet vad vi sätter i munnen. Ingen protesterar eller bojkottar de produkter som är skadliga så det är ju bara att köra på för dem(N)

Har gjort samma titt bland hudkrämer, shampoo mm för några år sen och det är samma sak där!

@evaldo

OJ då, det blev under fel rubrik.

@evaldo

I morgon blir det potatis- och grönsaksgratäng med korvfylld köttfärslimpa. Det kanske låter lite dumt, men nöden har ingen lag.
Av någon anledning så hade köttfärsen och en bit falukorv tinat upp i frysen. På grund av att undre dörren stod på glänt. Slarvigt gjort.
Men jag fyller limpan med hackad korv, ägg, och lök så får vi se hur det blir.
Vill inte kasta färsen och korven. Det går ju inte att frysa om dem.
:'((N)(Y)

@kaneta

Hej
Kan inte låta bli att be er gå in bland artiklarna här på Matklubben och läsa GodareMats senaste artikel "Den farliga maten - MSG". Handlar om E621, glutamat.

Står många viktiga saker!

Vi i Sverige får i oss någonstans runt 5-7 kg tillsatser per person och år! 98% av dessa tillsatser är enbart kosmetiska. DVS helt onödiga!

Och läs boken "Den hemliga kocken" av Mats-Eric Nilsson (har tidigare skrivit att den heter "Den falska kocken" vilket är fel). Jag visste en del innan jag läste denna men fick ett hårt uppvaknande.