Tråd:
Ang chili con carne

Inlägg

@nettie

Måste också prova med högrev. låter jättegott:D

@lenajeanette

Yes! Jag förstår!!!!:D

Det lät så gott så jag måste prova att göra detta. vad använder du för bönor? Naturella eller baked beans i tomatsås?

Tror jag ska prova med kidney bönor, måste väl funka...

Tack för hjälpen! Lenajeanette

@matanders

Skrivet av lenajeanette den 14 feb 2008

[quote]Skrivet av MatAnders den 13 feb 2008

Hur gör ni ?
Jag gör nog som dom flesta men har ett litet tips!
Jag köper högrev och skär i små bitar (orginalet va faktiskt utan köttfärs) och steker den och har i och det blir kanongott tillsammans med köttfärs. Sen doppar jag gärna bröd i.

Har du något exaktare recept hur du gör?

Mvh Lenajeanette[/quote]

Hej jo ungefär så här.

Bryn både kött och köttfärs och vispa ur pannan och häll i grytan, stek löken och gör detsamma med den och skyn. Sedan har jag i passerade eller krossade tomater 1-2 burkar beroende på hur mycket man gör, sedan pressar jag i rätt mycket tomatpure och pressar ner 2 vitlöks klyftor. Häll på vatten så det mer än täcker allt. Sedan till kryddningen här kan man antingen göra stark som jag gillar och då går det år rätt mycket chilipulver man får smaka av så man får som man vill ha. Låt sedan detta puttra i ca 1 timme innan du har i burk bönorna och låt småsjuda i 10 minuter sen är det klart.
Förstår du på ett ungefär?

@lenajeanette

Skrivet av MatAnders den 13 feb 2008

Hur gör ni ?
Jag gör nog som dom flesta men har ett litet tips!
Jag köper högrev och skär i små bitar (orginalet va faktiskt utan köttfärs) och steker den och har i och det blir kanongott tillsammans med köttfärs. Sen doppar jag gärna bröd i.

Har du något exaktare recept hur du gör?

Mvh Lenajeanette

@jas65

Skrivet av mistralwind den 14 feb 2008

Har en kompis som älskar het mat, han importerar egen tabasco för han tycker den svenska är för mesig.
han menar att riktig chili con carne varken ska ha köttfärs, lök, eller bönor i den.
det är enbart köttbitar (typ grytkött eftersom det ska puttra på ett tag) som är kokt tillsammans med ett antal olika slags chilifrukter, därav namnet, "chili med kött".

Din kompis har alldeles rätt.
Mvh
Anders

@jessika

Jag brukar blanda köttfärs med en påse Santa Maria vegetarisk taco färs. Kräver lite extra tomater men blir jätte gott.

@mistralwind

Har en kompis som älskar het mat, han importerar egen tabasco för han tycker den svenska är för mesig.
han menar att riktig chili con carne varken ska ha köttfärs, lök, eller bönor i den.
det är enbart köttbitar (typ grytkött eftersom det ska puttra på ett tag) som är kokt tillsammans med ett antal olika slags chilifrukter, därav namnet, "chili med kött".

@anluk

Jag gör med färs men kanske borde prova med högrev eftersom det är som MatAnders säger originalet är ju faktiskt inte med färs.

@farmoringer

jag har oftast stekt bacon i också. Även jag vill doppa bröd i..

@matanders

Hur gör ni ?
Jag gör nog som dom flesta men har ett litet tips!
Jag köper högrev och skär i små bitar (orginalet va faktiskt utan köttfärs) och steker den och har i och det blir kanongott tillsammans med köttfärs. Sen doppar jag gärna bröd i.