Tråd:
Behöver snabb hjälp

Inlägg

@maria_wijk

Skrivet av boz1965 den 2 nov 2009

Den håller ganska länge om man förvarar den kallt.. Ett par veckor - minst. Men SÅ länge varar inte den hemmaslagna majonnäsen här hemma. :p

Tack för svaret.

Ingen idé att göra en stor sats för min del då med andra ord, själv äter jag endast (citron)majonäs när det är ägghalvor eller räkmackor på menyn och det är nog inte oftare än 4-6ggr/år vi gör i ordning sånt, däremellan kan sambon använda majonäsen som fisksås.

Vanlig majo klarar jag inte av alls...:'(

@boz1965

Skrivet av LaLena den 18 apr 2009

Smaka på den! Känn sden okej, använd den. Om inte, har du ägg, senap, olja och vinäger hemma? Det är inte särskilt svårt att göra en majonnäs. Vispa ihop tvä äggulor med en klick senap, en skvätt vitvinsvinäger (eller citron/lime-juice), salt och peppar. Vispa i 3 dl olja med elvisp, droppvis till att börja med men när du ser att sen tar ihop kan du hälla snabbare. Lite i taget dock, vispa hela tiden.

En viktig sak att tänka på är att alla ingredienser håller samma temperatur, då minskar risken att den delar sig. Skulle den i alla fall dela sig kan man rädda den med en äggula. Du lägger en äggula i en skål och droppar sakta ner den skurna majonnäsen under vispning. När du har fått i en tredjedel av den skurna majonnäsen kan du låta "droppet" övergå till en fin stråle - fortfarande under vispning. Så en skuren majonnäs är inte förstörd, och detta gäller för i princip alla legeringssåser, som t.ex. hovmästarsås, bèarnaise, etc.

@boz1965

Den håller ganska länge om man förvarar den kallt.. Ett par veckor - minst. Men SÅ länge varar inte den hemmaslagna majonnäsen här hemma. :p

@maria_wijk

Hur länge håller hemgjord majonäs?

@agaleb

Hej
Men du prova att göra egen majonnäs. Det är inte alls svårt, Receptet ovan är perfekt. Tänk bara på att ta det försiktigt när du droppar i oljan, den kan lätt skära sig om du häller i för mycket på en gång. OCH tänk även på att alla ingredienserna är helst rumstempererade eller i alla fall håller samma temperatur. Din egen majonnäs blir 10 ggr godare och du kan kryddsätta den precis hur du vill. Och det allra bästa INGA tillsatser.
:DAnn

@disen

Tack för goda grannar!!!!:p

@the_mama97mia

*haha* gud så smart!!!!!!
heja MK!
<Heja Liliane!

@popik

Tack, jag är väldigt tacksam för era snabba svar, gjorde som lilliane föreslog, granne nr 2 hade ny majonnäs. Tack mina vänner.:D

@zerafia

Smaka på den! Känn sden okej, använd den. Om inte, har du ägg, senap, olja och vinäger hemma? Det är inte särskilt svårt att göra en majonnäs. Vispa ihop tvä äggulor med en klick senap, en skvätt vitvinsvinäger (eller citron/lime-juice), salt och peppar. Vispa i 3 dl olja med elvisp, droppvis till att börja med men när du ser att sen tar ihop kan du hälla snabbare. Lite i taget dock, vispa hela tiden.

@popik

Behövde majonnäs til en kall sås i kväll, hade ingen majonnäs. panik, vad gör jag jo lånar hos grannen men på majonnäsen står bäst före juni 2008, går den att använda tro?

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr