Hungarian Dumplings - Nokedli Ungerska klimp - Nokedli
Galuska (gah-lush-kah) Galuska (gah-frodiga-KAH)
Serves: Six to eight Serverar: Sex till åtta
Prep Time: 15 Minutes Prep Tid: 15 minuter
Cooking Time: 15 Minutes Matlagning Tid: 15 minuter
The Germans call these noodles Spätzle; the Hungarians refer to them as Dumplings (my mom called them Nokedli). Tyskarna kallar dessa nudlar Spätzle, ungrarna kallar dem dumplings (min mamma kallade dem Nokedli). They're simple to make and fast to cook. De är enkla att göra och snabbt att laga mat. Let your kids help you with the batter and the Spätzle machine . Låt dina barn hjälpa dig med smeten och Spätzle maskin.
3 cups 3 koppar
Flour Mjöl
3 3
Eggs Ägg
1/2 cup+ 1 / 2 kopp +
Water (cold) Vatten (kallt)
1 tsp. 1 tsk.
Salt Salt
1/8 tsp. 1 / 8 tsk.
Pepper Peppar
2 tbs. 2 msk.
Oil or butter Olja eller smör
1. Beat the eggs lightly with the salt and pepper. Vispa äggen lätt med salt och peppar. Add cold water and oil and blend. Tillsätt kallt vatten och olja och blanda.
2. Add flour in small amounts until a fork can just about stand upright in the dough. Lägg mjöl i små mängder till ett bord kan bara om att stå upprätt i degen. Add additional water as necessary. Lägg till ytterligare vatten vid behov. Let the dough rest for about 30 minutes. Låt degen vila i ca 30 minuter.
3. Fill a large pot with salted water and bring to a boil. Fyll en stor gryta med saltat vatten och sätta till en koka. Place the dough in a Spatzle machine and drop into the boiling water. Placera degen i en Spatzle maskin och släpp i kokande vatten. After the noodles rise to the top wait about 2 to 3 minutes and then skim them off the surface with a slotted spoon and place in a colander to drain. Efter nudlar upphov till början vänta ca 2 till 3 minuter och sedan skumma bort dem från ytan med en slitsad sked och placera i ett durkslag att rinna. Add a teaspoon of butter or oil if you wish. Lägg en tesked smör eller olja om du vill. Serve immediately as they cool quickly. Servera omedelbart eftersom de svalna snabbt.
- If you will not be serving the noodles immediately, skim them off the surface as soon as they rise and rinse in cold water. - Om du kommer inte att tjäna nudlar omedelbart, skumma igenom dem på ytan så snart de uppgång och spola i kallt vatten. When ready to serve, place them in boiling water again for a minute or two, drain and serve. När du är redo att tjäna, placera dem i kokande vatten igen i en minut eller två, avloppsrensning och tjäna.
- If you don't happen to have a Spätzle machine, don't worry. - Om du inte råkar ha en Spätzle maskin behöver du inte oroa dig. Take a 10" aluminum pie plate and punch about 10 to 15 holes about the diameter of a pencil. Put a few spoonfuls of batter in the plate and run a fork back and forth, forcing the dough through the holes and into the water. I highly recommend the purchase Ta en 10 "aluminum paj tallrik och slå cirka 10 till 15 hål om diametern på en penna. Lägg ett par matskedar smet i skylten och köra en gaffel fram och tillbaka och tvingar degen genom hålen och i vattnet. Jag rekommenderar köp of a Spätzle machine av en Spätzle maskin if you intend to make these noodles frequently. Om du tänker göra dessa nudlar ofta.
Home Recipes Tools Memories Links Author Feedback Hem recept verktyg minnen Länkar Författare Feedback