Skrivet av lenajeanette den 15 maj 2008
Apropå kiwi, imorgon får vi hem den första gula kiwin:), ifrån Nya Zeeland.
Den gula kiwin innehåller INTE enzymet actinidin, och kan därför inte användas till att möra kött.
De som inte kan äta kiwi p g a allergi klarar oftast den gula eftersom det är enzymet som är allergiframkallande.Vi kommer även att få hem den första gröna kiwi från Nya Zeeland. Har man som jag jobbat med frukt o grönt i många år så är det den från Nya Zeeland som räknas.(Y)
Den Italienska som finns nu i butikerna är bara OK, i brist på annat.
Vad kul att få veta detta! Då ska man kolla efter frukt från Nya Zeeland då? Gäller det mer frukt än bara kiwi?
Ja, jag använder också kiwi på tårta och det går jättebra, även dagen efter ser tårtan bra ut och smakar gott! :D Men jag hade ingen aning om att det var gott att grilla högrev?! Har jag bara använt till kalops och grytor, låter spännande!
Det var ju tur att jag hittade denna gamla tråden innan idag! (Y)