Tråd:
Fler offer för överdrivet kreativa?

Inlägg

@gnutten1

En kompis till mig ringde till mig när han var och handlade på ICA och frågade vilket kött han skulle grilla. Gott och relativt billigt skulle det vara.

Då föreslog jag Ica´s Grillbiff som är helt ok. Senare samma kväll ringde han och sa att det var det äckligaste och segaste kött han käkat.

Helgen efter grillade vi hemma hos honom, och jag köpte med just grillbiffen. Han smakade på biffen utan att veta att han grillat likadant kött helgen före.

Han sa: detta här har du gjort bra, riktigt mört och gott!

Retsticka som man är så var jag tvungen att säga: ok, detta är likadant kött som du köpte förra helgen?{eat}

Nu när kompisen vill ha tips på råvaror frågar han även hur dom bäst tillagas:)

@idea_

Skrivet av Gnurf den 23 apr 2011

[quote]Skrivet av idea_ den 23 apr 2011

[quote]Skrivet av boz1965 den 23 apr 2011

[quote]Skrivet av Transporter den 21 apr 2011

Mamma berättade att min morfar tänkte: Om man kan rosta en skiva bröd i brödrosten, då borde man även kunna tillaga pålägget på brödskivan i brödrosten. Morfar bredde en macka, la på bacon och ner i brödrosten med mackan. Resultatet blev att baconet kanade av och lade sig längst ner i botten och brödrosten började brinna. Han fick skrapa ur allt med en gaffel (elkontakten var urdragen).

Fiskpinnar i brödrosten har jag hört talas om men macka med pålägg... :DD[/quote]

Det där med fiskpinnarna var enligt studentinfon 97 i Luleå ett inslag av studentikos matlagning {giggle}[/quote]

-97...då tog jag ju examen från LTU...{time-out}[/quote]

Och jag började min studiekarriär där samma höst :)

@gnurf

rektorskan: *ASG*

@rektorskan

Min svåger skulle göra hemmagjorda semlor, min syster hade bakat bullarna, hon hade också gjort egen mandelmassa,min syster skulle vara borta på kvällen . när hon kom hem hade barnen inte ¨gillat semlorna. När hon sen tittade i kylskåpet fick hon se orsaken min svåger hade tagit kall potatismos.

@gnurf

Skrivet av idea_ den 23 apr 2011

[quote]Skrivet av boz1965 den 23 apr 2011

[quote]Skrivet av Transporter den 21 apr 2011

Mamma berättade att min morfar tänkte: Om man kan rosta en skiva bröd i brödrosten, då borde man även kunna tillaga pålägget på brödskivan i brödrosten. Morfar bredde en macka, la på bacon och ner i brödrosten med mackan. Resultatet blev att baconet kanade av och lade sig längst ner i botten och brödrosten började brinna. Han fick skrapa ur allt med en gaffel (elkontakten var urdragen).

Fiskpinnar i brödrosten har jag hört talas om men macka med pålägg... :DD[/quote]

Det där med fiskpinnarna var enligt studentinfon 97 i Luleå ett inslag av studentikos matlagning {giggle}[/quote]

-97...då tog jag ju examen från LTU...{time-out}

@gnurf

Jag var på ett bröllop en gång där bufféns samtliga kötträtter...dvs kycklingfilén, fläskfilén och "oxfilén" smakade likadant. Omöjligt att skilja åt vid en blindtest. Det var kreativa cateringkockar det...{smirk}

Vet faktiskt inte hur man lyckas med det...antagligen genom att dränka hela klabbet med Eldorado Grillkrydda...{messed}

@idea_

Skrivet av boz1965 den 23 apr 2011

[quote]Skrivet av Transporter den 21 apr 2011

Mamma berättade att min morfar tänkte: Om man kan rosta en skiva bröd i brödrosten, då borde man även kunna tillaga pålägget på brödskivan i brödrosten. Morfar bredde en macka, la på bacon och ner i brödrosten med mackan. Resultatet blev att baconet kanade av och lade sig längst ner i botten och brödrosten började brinna. Han fick skrapa ur allt med en gaffel (elkontakten var urdragen).

Fiskpinnar i brödrosten har jag hört talas om men macka med pålägg... :DD[/quote]

Det där med fiskpinnarna var enligt studentinfon 97 i Luleå ett inslag av studentikos matlagning {giggle}

@boz1965

Skrivet av Transporter den 21 apr 2011

Mamma berättade att min morfar tänkte: Om man kan rosta en skiva bröd i brödrosten, då borde man även kunna tillaga pålägget på brödskivan i brödrosten. Morfar bredde en macka, la på bacon och ner i brödrosten med mackan. Resultatet blev att baconet kanade av och lade sig längst ner i botten och brödrosten började brinna. Han fick skrapa ur allt med en gaffel (elkontakten var urdragen).

Fiskpinnar i brödrosten har jag hört talas om men macka med pålägg... :DD

@nova07

haha jag är likadan! fast det finns gränser ;) Min mamma däremot är väldigt lik din man! Tänk den gången hon blandade gul ärtsoppa i köttfärssåsen...... Kan tilläggas att min kräsna syster hoppade över middagen den gången, och har nog inte riktigt förlåtit henne än......

@idea_

Hmm, minns att det många gånger när jag var i tonåren och gjorde "matexpriment" blev ganska hrrm intressant, sen har man ju lärt sig vad som går ihop och vad som inte gör det, så nu får jag ibland frågor om receptet (eller av endel släktingar frågan om jag kanske inte borde byta branch till kock). :)
Lilla pappsen däremot har gått åt motsatt håll. Jag vet att han kunde laga mat när jag var liten, men någonstans måste han ha förlorat smaklökarna, för nu ingår i alla standardrecept en halv kopp peppar och tre fjärdedels kopp salt. Inte i min smak. Sen har han blivit inspirerad av sina döttrar (tycker han) och kör enligt devicen finns det i kryddskåpet går det ner i grytan.
Kan det sägas att jag bara tackar jag till middag när han vill bjuda på resturang? o_O

@the_mama97mia

Haha på tal om knallrött,
själv var nog överdrivet kreativ här. Kokade palsternacka, morot, ngn potatis och rödbeta i buljong, tänkte det kunde se lite kul ut.
Visst, allt såg ju likadant ut! Rött! Ingen skillnad i smak alls.
Suck, det gör jag inte om - alltså klart det går att äta men inte tillförde det ngt - tur att jag inte skulle bjuda ngn på det!

@mosternettan

Skrivet av estrid1 den 21 apr 2011

Jag och min make använder nästan alldrig mjölk.Ingen av oss tycker om att dricka det.En bekant till oss var på besök hos oss och hade sin mamma med sig.Mamman MÅSTE ha mjölk i kaffet och vi hade givet vis ingen hemma.Så i ren desperation tog hon fram ett paket med fruktjoghurt och hällde i en skvätt..... Hade hon lugnat sig lite så hade vi kunnat plocka fram lite spejgrädde.
Läste för många årsedan om följande händelse: Kvinnan skulle åka bort några dagar och hennes make som inte hade några kunskaper i matlagning skulle vara ensam hemma.Hon hade lagat mat i flera dagar innan.Hon hade märk resp. paket mad veckodag och lunch/middag och angett exakt hur länge han skulle värma maten.Hon hade även satt fram ett paket med snabbnyponsoppa som han kunde ta som mellanmål.Någon dag senare när frugan åkt skulle han laga till nyponsoppan.Det stod Knallröd nyponsoppa på paketet.Men inte blev den knallröd så han tog lite till,och lite till ... När han tittade lite närmare så såg han att det visst var kallrörd .....

När min son precis hade lärt sig läsa frågade han varför det hette Knallröd nyponsoppa när det den inte alls var röd. Från den dagen har vi aldrig sagt nyponsoppa utan bara Knallröd.