Tråd:
Fler offer för överdrivet kreativa?

Inlägg

@glitterfia

Skrivet av frucaos den 18 apr 2008

Jag är gift med en man som har en milt sagt liberal syn på det här med matlagning och brödbak.
När det gäller bröd så är det sällan han håller sig till recept, och han tycker att det är hans plikt att se till att alla gamla kryddor används, så man vet aldrig vad han ska hitta på. Rester av pasta, ris och annat slinker också gärna ner i brödet. För det mesta blir det ätbart, ibland till och med gott, men inte alltid.:o
Men matlagningen kan bli riktigt ... intressant ibland. En gång skulle det bli pastasås, och eftersom han inte hittade nån crème fraiche i kylen så tog han det "näst bästa" - yogurt, med skogsbärssmak... Jag är tacksam över att jag inte var hemma vid det tillfället. Till hans heder ska sägas att han åt upp det...:p
Han har smaksatt potatismos med färsk ananas - ingen höjdare om ni frågar mig. (N)
En rislåda fick crème fraichen ersatt med vanilj-kesella... Det blev liksom huvudrätt och efterrätt i en rätt det!

Jag misstänker att jag inte är den enda som drabbas av sånt fritänkande ibland - finns det fler underhållande berättelser?

HA, HA, HA,:D:D:D:D
Har nog inte skrattat så mycket på länge. Tårarna sprutar, ögonen svider av mascaran och snoret rinner :D

@smulpajen

:D:D:D Vilka roliga historier! Själv är jag glad att inte mannen i huset bränner vid tevattnet:o

@monac

när jag läser det där är jag glad att jag lever själv med barn!!!!:D Kul killar!:'(
ha ha...men en god vilja & innovativitet får man väl ge all kredit för.....

@lindanemon

hahaha... Jag kanske ska vara glad att min sambo helst inte håller på med mat...

Fast sist skulle han koka ris för 2 personer, och det blev nog för 12 :o

Jaja, alla har vi väl vår egen grej... :)

@sdmaya

Hahahaha... glad att min sambo håller sig till "sina" få rätter han kan laga! (L) Jag älskar laga mat och han överlåter det gärna till mig och håller sig till att hugga ved *flinar* det är inte min gebit kan jag lova...haha. Blir ett ved trä på nån timme, hade väl fått frysa och gåttt hungriga om vi bytt! *ler*

@roggan

Jag inspirerade en kompis att våga experimentera i köket. Visade hur man gjorde köttbullar och sa att man kunde ju variera kryddningen med vitlök och örter osv...
Visade också hur man bakade matbröd med variation.

En dag när hans tjej kom hem hade han gjort middag för att överraska henne.
Han hade fixat plättar. Sylt och mjölk stod framme på bordet tillsammans med plättarna.
Hon tar första tuggan. Den åker ut illa kvickt. Han hade nämligen blandat vitlök i smeten.
Det blev till att käka ute den kvällen... han fick bjuda...
Han gav mig skulden för det som hänt...
Efter det fick han fick hålla sig till disken så länge det förhållandet varade.

@frucaos

Ja, du marwis, min gubbe står inte vid spisen jätteofta han heller - men han bakar rätt mycket bröd...
Nog är det spännande alltid!(L)
Han har planer på att servera risgrynsgröt och korv till middag imorgon. Jag hoppar nog gärna över korven för min del...

@marwis

Min man är lagd åt samma håll...Päronyoghurt i köttfärssåsen, Vaniljyoghurt i pastasalladen ja,det är bara några exempel. Nu är det inte så att han förtar sig när det gäller matlagning så det är inte så ofta det händer, men det är med nyfikenhet och en viss bävan jag sätter mig till bords när han står för maten. Inte för att jag är särskilt trogen när det gäller att följa recept, jag improviserar gärna, men med måtta!!

@irrevirre

Hahahaa:-)
Det var en kul snubbe till man du har! Tyvärr har jag nog ingen liknande berättelse, min man lagar ingen mat alls.

@frucaos

Jag är gift med en man som har en milt sagt liberal syn på det här med matlagning och brödbak.
När det gäller bröd så är det sällan han håller sig till recept, och han tycker att det är hans plikt att se till att alla gamla kryddor används, så man vet aldrig vad han ska hitta på. Rester av pasta, ris och annat slinker också gärna ner i brödet. För det mesta blir det ätbart, ibland till och med gott, men inte alltid.:o
Men matlagningen kan bli riktigt ... intressant ibland. En gång skulle det bli pastasås, och eftersom han inte hittade nån crème fraiche i kylen så tog han det "näst bästa" - yogurt, med skogsbärssmak... Jag är tacksam över att jag inte var hemma vid det tillfället. Till hans heder ska sägas att han åt upp det...:p
Han har smaksatt potatismos med färsk ananas - ingen höjdare om ni frågar mig. (N)
En rislåda fick crème fraichen ersatt med vanilj-kesella... Det blev liksom huvudrätt och efterrätt i en rätt det!

Jag misstänker att jag inte är den enda som drabbas av sånt fritänkande ibland - finns det fler underhållande berättelser?