Tråd:
Friluftsmat!

Inlägg

@bamsan

Hej!
Här är ett mycket enkelt och gott tips:
Värm wok eller stekpanna, fräs renskav (eller liknande) i smör, salta och peppra,
bryt mjukt tunnbröd i munsbitar och blanda ner i pannan.
Klart att äta, Det brukar vara uppskattat bland barnen att äta med fingrarna eller med
en pinne som "bestick".:D

@majamia

Hej
Jag är ledare för barn födda 1996 i Friluftsfrämjandet och är ute mkt i skog och mark. :D
Nästa helg ska vi ha läger och sova i vindskydd. Vi gillar att laga mat och är inte alls rädda för om det är lite extra jobb med tillagningen förutom när vi är på längre vandringar. Då kan det ju bli tidsbrist och tungt att bära. Barnen är indelade i matlag och vi ledare i ett.
Tänkte höra om det finns fler likasinnade som vill dela med sig av tips och ideer på vad ni brukar laga.
Ibland lagar vi tillsammans på vår murrika (stor wok som ställs över glöden) och i stor gryta i trefot.
pinnbröd, krabbelurer har jag recept på här.
Tack på förhand!:D