Tråd:
Glutenfritt

Inlägg

@miasvante

När jag bakade glutenfritt använde jag fiberHUSK (psylliumfröskal) i degen, det gör att degen blir smidigare att baka.FiberHUSK finns att köpa på apotek, hälsokost och i vanliga affärer.
Min dotter fick det utskrivet på recept när hon var yngre.Lycka till med baket:)

@aannelinaa

Jag är inte heller glutenintolerant, men en av sönerna och sambon är det. Som tur är tycker sonen om att baka och gör ofta sitt eget matbröd. Men som mamma skulle jag vilja komma i kontakt med fler som har erfarenheter av bakningen, så vi kan tipsa varandra. :)

@mimmiumea

Jag är inte glutenintolerant men har läst lite om det.
Ja mjölet är kladdigt och det beror ju som du kanske vet på att det inte finns några glutentrådar som binder på samma sätt som i vanlig deg.

En sida jag tycker är bra är:
http://www.allergimat.com/index.asp

@aannelinaa

Jag som är helt ny på sidan, skulle vilja komma i kontakt med fler som har någon i sin familj som är glutenintolerant. Så att man kan byta recept, ge tips för lyckat bak mm (tycker att det är besvärligt mjöl :'( det bara kladdar ....