Det jag går efter är, stor bokstav i början, ej versaler. Endast 1 ingrediens per rad och endast ingredienser i ingrediensrutan, ej en massa text, som vissa skriver in. Skriver man exempelvis Pajdeg och sen räknar upp ingredienserna efter det ska det vara så här:
Pajdeg:
Vetemjöl
Socker
Det ska vara en blankrad innan pajdeg, är det inte ett kolon efter får vi lägga dit det, för då blir det fel på inköpslistan. Skriv inte in recepten bara med små bokstäver, när det är punkt ska det vara stor bokstav på nästa mening. Ser jag exempelvis särskrivningar (som jag är allergisk mot), så brukar jag fixa till dem: Exempelvis: Köttfärs sås, köttfärssås är ett ord ej två. Finns jättemånga särskrivningar bland recepten och jag försöker undvika dem i den mån det går. Alltid mellanslag bland ingredienserna, en del skriver utan och då blir det också fel och man får sitta och rätta till, många skriver ej mellanslag innan gram (g), exempelvis 50g, det ska vara 50 g, gäller alla mått, alltid mellanslag innan och ej heller versaler på måtten, det gör det hela väldigt svårläst.
Salt och peppar skriver väldigt många på en rad, alltid en ingrediens per rad, alltså:
Salt
Peppar
och helst med stor begynnelsebokstav, det brukar jag alltid rätta till.
Kan kanske låta som mycket regler, men ju rättare folk gör när de skriver in desto lättare är det att godkänna recepten sen.
När det gäller antal portioner skriver många exempelvis 4 portioner, ordet "portioner" ska inte vara med, det räcker med en 4.
Kommer jag på nåt mer så uppdaterar jag.