Som någon skrev här förut, det är viktigt att hålla mattraditioner vid liv. Min mamma var en duktig amatörkock och älskade att laga mat och hitta på nya recept. Från henne fick jag mitt eget intresse för matlagning och det är jag tacksam för.
Vissa av våra halvfabrikat ser vi ju idag nästan som självklara - det är väl ingen som tycker att det är konstigt att köpa burktomater, senap, smörgåsgurka, leverpastej, juice, nyponsoppa mm.
Utvecklingen med fler och fler halvfabrikat drevs ju på när kvinnor började förvärvsarbeta och inte hade tid att stå flera timmar vid spisen varje dag. Nu har trenden vänt och det är status att ha tid - tid att laga mat, sylta & safta, plocka svamp, jaga, baka med surdeg etc.
Själv är jag glad att det finns alternativ - på så sätt kan jag själv välja när jag vill ägna tid åt lustfylld matlagning - eller när jag vill utnyttja genvägar för att prioritera annat just den dagen.
Leve valfriheten!