Jag tänker så här, ät allt med ta bort det vita (vitt mjöl, vitt ris, potatis, socker) Red hellre en sås genom att koka ihop den lite. Använd vildris eller basmati som är det bästa vita riset ur GI synpunkt. Rårivna grönsaker är väldigt gott blandade med lite bönor med vinegrett på till alla typer av kött eller fågel/fisk. Grönsaker är ok.
Bra lunchomelett är:( Eller middag om det är väldigt varmt.)
Tortilla á la Montignac
4 portioner
Tillagningstid: 35 minuter
2 gula lökar, finhackade
4 vitlöksklyftor, finhackade
olivolja
3 små squasher, tunt skivade
8 ägg
3 msk hackad persilja
250 g tomater, tärnade och väl avrunna
Herbes de Provence
200 mozzarella
salt, nymald peppar
cayennepeppar
chiliolja
Fräs löken och vitlöken i olivolja i en mycket stor stekpanna på svag värme. Tillsätt squash och ev. mer olivolja om det behövs. Fräs men se till så att inte lök och vitlök bränner fast. Vispa äggen och krydda med salt och peppar och cayennepeppar, tillsätt även hackad persilja. Häll äggsmeten i stekpannan och stek på svag värme utan att röra om.
Medan äggsmeten stelnar strör du över tomattärningarna.
Värm grillen i ugnen till 250 celsius. När tortillan är nästan klar stör du på Herbes de Provence och lägger på ett jämnt lager mozzarella. Ställ tortillan 10 cm under grillen så att osten smälter.
Droppa på olivolja smaksatt med chili och servera.