Tråd:
Mina GI fragor

Inlägg

@puntella

Inga problem Jimboz, jag är bra pa att tjata.
Dags att sätta igang!!!!

NUUUUUUU!!! *spark i baken*

@mooseella

Ja, i det läget hade nog alla föräldrar varit små och tunna varelser. :D *asg'

@jimboz

jag önskade att jag hade en flickvän som pushade mig men jag har bara 2 tonåringar hemma och dom vräker i sig kolhydrater..Men så går dom ju på gym,dans,amerikansk fotboll osv..Synd att man inte går ner i vikt på att tjata på barn, då hade jag haft vingar och vägt som en Kolibri :)

@puntella

Hmm har för mig att GI-Metoden.nu's första fas varade i 3 dagar, följande fas 20 g kolhydrater...

Varför försvinner det det vätska? Enda som tas bort är ju mjöl osv....
Hmm kanske borde försöka halla mig till 20 g kolhydrater / dag, hur jag nu ska kunna räkna ut det...

Sökte igenom deras recept här om dagen, hittade inget för fas 1 iallafall (hade för mig att det bara stond fas 3-4, men var troligen 2-3 da...).

@puntella

Var medlem där för nagra ar sen (har registrerat mig pa nytt), men alla deras recept är fas 3 eller 4, sa hjälper inte sa här i början...

@jimboz

Jag hittade en sida som är gratis... http://www.gi-metoden.nu/

Dom har recept och forum..Jag har reggat mig där nu och ska se vad det ger !

@mooseella

Jag tänker så här, ät allt med ta bort det vita (vitt mjöl, vitt ris, potatis, socker) Red hellre en sås genom att koka ihop den lite. Använd vildris eller basmati som är det bästa vita riset ur GI synpunkt. Rårivna grönsaker är väldigt gott blandade med lite bönor med vinegrett på till alla typer av kött eller fågel/fisk. Grönsaker är ok.
Bra lunchomelett är:( Eller middag om det är väldigt varmt.)
Tortilla á la Montignac
4 portioner
Tillagningstid: 35 minuter

2 gula lökar, finhackade
4 vitlöksklyftor, finhackade
olivolja
3 små squasher, tunt skivade
8 ägg
3 msk hackad persilja
250 g tomater, tärnade och väl avrunna
Herbes de Provence
200 mozzarella
salt, nymald peppar
cayennepeppar
chiliolja

Fräs löken och vitlöken i olivolja i en mycket stor stekpanna på svag värme. Tillsätt squash och ev. mer olivolja om det behövs. Fräs men se till så att inte lök och vitlök bränner fast. Vispa äggen och krydda med salt och peppar och cayennepeppar, tillsätt även hackad persilja. Häll äggsmeten i stekpannan och stek på svag värme utan att röra om.
Medan äggsmeten stelnar strör du över tomattärningarna.
Värm grillen i ugnen till 250 celsius. När tortillan är nästan klar stör du på Herbes de Provence och lägger på ett jämnt lager mozzarella. Ställ tortillan 10 cm under grillen så att osten smälter.
Droppa på olivolja smaksatt med chili och servera.

@ulrika91

Tomat är ju himla nyttigt, mer Cvitamin i de än det är i citrusfrukt. Tomat ska du aboslut kunna äta, i alla dess former. Det är mycket anitoxidanter i och då är alltså tomatpuré mest nyttigast, eftersom den är koncentrerad :)

@puntella

En annan sak som jag inte riktigt förstar är mjölkprodukter...

Enligt GI tabeller är GI värdet pa röd mjölk lägre än lätt/mellan/mini, varför star det da alltid att man ska använda sig av lättprodukter i recepten?

Far man använda tomat i burk första veckan? Tomatpuré?
Maste hitta pa natt med köttfärsen imorgon...

Hittade förresten 70% choklad med chili, maste ju vara top (pga av den heta chilin)!

@rallylena

Du har rätt, starka kryddor är bra. De sätter fart på ämnesomsättningen och därmed förbränningen. Det GI går ut på är ju att äta mycket protein och lite kolhydrater. Proteinrika livsmedel är tex. kyckling, fisk, kött, ägg och baljväxter (ärter, bönor etc.). Undvik sånt som har snabb energi, tex. potatis, ris, pasta, bröd etc. och naturligtvis allt som är sött! Sallad och grönsaker är också bra, de innehåller fibrer vitaminer och mineraler, nästan inga kolhydrater alls (dock heller ej protein). Lycka till!

@puntella

Började med GI igar, men har en känsla av att jag gör en massa fel, tycker att det är svart att veta vad man far/inte far.
Tänkte använda det här inlägget till alla fragor som jag stöter pa.

1) Far man använda soja (mrs Cheng)?
2) Far man använda sambal (badjak / oelek)?
3) Far man använda currypaste?

Vad jag har förstatt är det olika beroende pa i vilken fas man sitter (har ju precis börjat).
Tyckte att det blev för trist att bara steka kyckling och använde currypaste och sambal (har fatt för mig att starka kryddor är bra), kan dessutom inte hitta recept som är lämpliga sa här i början :'(