Tävla om Le Creuset ugnsform 2-pack
För att tävla: Börja prenumerera på Matklubbens nyhetsbrev genom att fylla i formuläret nedan. Prenumerationen är helt kostnadsfri. Matklubbens nyhetsbrev är fyllda med mat,…
Ett riktigt snyggt och passande inslag till Halloweenfesten är att förvandla en pumpa till en vinboxhållare. Skär av toppen och gröp ur innehållet (spara gärna kärnorna – de blir utmärkta snacks senare!). Gör sedan ett runt hål mitt på pumpan där vinboxens tapp kan sticka ut. Därefter är det bara att släppa loss fantasin. För en större fest kan du skriva ”Hallo-vin” eller ”Hallo-wine” direkt på pumpan så att gästerna vet var de hittar drycken. Vill du skapa extra stämning kan du dekorera med utskurna mönster eller ett klassiskt pumpaansikte och placera ett elljus inuti för en härlig effekt. Tänk på att välja en pumpa av större modell så att vinpåsen får plats.
Bjud in till en vinprovning där gästerna får smaka tre olika viner i totalt mörker. När synen försvinner sägs smaksinnet bli ännu skarpare – och visst tillför det lite kuslig stämning att sitta i mörkret? Servera till exempel ett vitt, ett rött och ett rosévin. Det är förvånansvärt vanligt att deltagarna gissar fel färg när de inte ser glaset!
Ta tillvara på innanmätet från pumpan du gröpte ur och gör egna snacks till festen. Rosta kärnorna i ugnen med lite olja och salt – enkelt, gott och hållbart. Deras sälta passar dessutom perfekt till vinets friskhet.
För att tävla: Börja prenumerera på Matklubbens nyhetsbrev genom att fylla i formuläret nedan. Prenumerationen är helt kostnadsfri. Matklubbens nyhetsbrev är fyllda med mat,…
Här tipsar vi om fem röda viner som har fått ett nytt lägre pris. Passar extra bra till höstens alla goda grytor och långkok.
Här tipsar vi om en rioja i ”världsklass” och en chardonnay med finess från kvinnliga pionjärer.
Tre enkla tips till dig som är nyfiken på att testa vin i mer hållbara förpackningar.
Vi tipsar om två riktigt spännande nyheter!
Fn balans mellan syra och frukt. Utmärkt till pizza bianco med sparris, fisktacos med mangosalsa eller en fräsch sallad med getost.