Älg skavs gryta
Detta är det godaste jag vet, jag gör den ofta. Nu när kantarellerna är klar ska jag ut och söka, sen blir de skavgryta.
En älgstek som fått puttra länge i en gryta med smak av skogens alla skatter, kan det bli mycket bättre än så? Det är den perfekta maten att avnjuta på hösten då man mest vill hålla sig inomhus och äta varma och mustiga anrättningar ackompanjerade av ett glas rött. Och på tal om rödvin – att göra en älgstek i gryta med rödvin är en smaksensation utöver det vanliga. En klassisk sås till älgstek i gryta är en med kantareller, vilka framhäver viltsmaken i älgköttet och tar smaklökarna på en upptäcktsfärd genom skog och natur. Såsen görs med fördel på skyn som du får över i grytan när älgsteken är färdig. Medan köttet får vila i aluminiumfolie fixas kantarellsåsen i ett kick!
Detta är det godaste jag vet, jag gör den ofta. Nu när kantarellerna är klar ska jag ut och söka, sen blir de skavgryta.
Kalorisnålt, men festligt gott.