Fransyska i lergryta

Fransyskan är en stor detalj från nötdjurets rygg- och magparti. Fransyskan består av fyra olika muskler och kan delas rakt av till mindre stekar. Det är så vi brukar hitta fransyska i köttdisken. Fransyska passar utmärkt att tillaga i en lergryta. Grytan blötläggs i 15 minuter innan kött och övriga tillbehör läggs ner i grytan. Ställ in grytan i kall ugn och vrid upp till 225 grader grader. Efter ca 1,5-2 timmar är rätten klar.. En fördel är om du har en stektermometer till hjälp när du ska tillaga fransyska i lergryta så att du får det perfekta köttet. För fransyska gäller mellan 60 och 70 grader. Varför inte prova att göra en höstlig gryta av fransyska på älg. Kantareller är fantastiskt gott i en gryta med älgkött och blir en riktigt festlig rätt att servera på söndagsmiddagen. Vill du göra din fransyska i lergryta lchf, är det bara att tänka på vilka tillbehör som serveras till.