Kinas enkla fiskmiddag
Lätt fiskmiddag . Både att göra och att äta.
Gös är en riktig aptitretare till fisk. Att servera gösfilé på middagsbjudningen låter ingen gäst gå hem varken hungrig eller besviken. Gös är en vit fisk som är mjäll och fin i köttet och smakar fantastiskt gott! Den går att tillaga på en mängd olika sätt – stekt, ugnsbakad, ångad eller i en soppa eller gryta – det är bara smaken som avgör hur just du väljer att tillaga din gösfilé. Och tillbehören förstås. En smörstekt gösfilé med kantareller smakar ljuvligt en sensommarkväll och känns oerhört lyxig trots sin enkelhet. Prova också att tillaga gösfilé i folie, fylld med smakrika örter. Ett foliepaket kan tillagas i ugnen, men prova gärna att göra det på någon av sommarens alla grillkvällar – det kommer att bli en garanterad succé!
Lätt fiskmiddag . Både att göra och att äta.
Detta är ett mellanting mellan fiskgryta och soppa. Äts i djupa tillrikar. Man kan byta ut grönsakerna, man behöver ju inte alls ha både…
En rätt jag gör om jag får tag på gösfilé
Grillat när det är som bäst – färsk fisk med massor med godsaker till. Börja med att laga tillbehören och grilla fisken precis innan…
Smakrikare och tuffare än vanlig hollandaise. Bengt på Wedholms Fisk serverade Dijonhollandaise till sin halstrade gösfilé. Jag kör den till alla plattfiskar, främst piggvar…
Låter onekligen häftigt.
En krämig sås med milda smaker passar perfekt till den goda gösen.