Thaiwok – Kyckling panengcurry med cocosmjölk och grönsaker
Finns det något godare än Thaimat? Självklart är det väldigt svårt att få det precis som det smakar på en grym thairestaurang men du…
Oystersås eller ostronsås är en tjock, mörkbrun sås som framställs genom kokning av ostron i saltlag tillsammans med soja och andra kryddor. Såsen tillför sälta i matlagningen och har även en lite sötaktig ton. Den används flitigt i kinesisk, thailändsk och filippinsk matlagning och passar att tillsätta i de flesta asiatiska maträtter, vare sig du lagar fisk, fläsk, biff eller kyckling. Gör till exempel en god wok med oystersås och krispiga grönsaker som serveras tillsammans med ris eller nudlar. Kyckling passar bra i de allra flesta asiatiska rätter och så även med oystersås. På matklubben hittar du fler goda recept med oystersås.
Finns det något godare än Thaimat? Självklart är det väldigt svårt att få det precis som det smakar på en grym thairestaurang men du…
En god räkcocktail som passar till förrätt
En av mina favoriter.
Älskar kinamat och experimenterade fram denna rätt till en egenkomponerad kinagryta i ”Biff med bambuskott” anda. Smakrik och kan ätas både till vardags som…
Jag alltid laga det på helgen, när man bli lite lat att laga nånting. Det är lätt, snabb och smaka jättegott. Barn kan äta…
Billigt , snabbt alla kan äta det också barn