Som jag skrev tidigare så använder jag oftast 2 litet degevätska till mina bak med min Elektrolux/Ankarsrum. Det är riktigt att det går nästan 2 st 2-kilospåsar med mjöl till det. Jadå, det jäster oftast över brädden, så jag är noga med var jag ställer skålen, men det bästa är ju att hälla över degen i en oljad plastlåda med lock, gärna en 15-liters. Den blir full när det hela är färdigjäst, i alla fall blev mitt saffransbullsbak det.
Jag har först nyligen skaffat en varmluftsugn. Jag har tidigare aldrig haft mer än en plåt inne samtidigt, men man kan faktiskt låta ½ jäsa om igen och baka ut det när man sätter in den första plåten i ugnen, obs, nu tänker jag på matbröd, jag bakar oftast 8 st, 4 går in i bredd åt gången,. Gör man bullar så tar det ju ändå lite tid för varje plåt man bakar så det är bara att sätta in dem alltefter att de som är i ugnen är färdiggräddade. Har alltid funkat för mig. Har gjort så i snart 40 år! Det som jag brukar tänka på är att ta in dem i ugnen i den ordningen som de blir färdiga på plåten, så inte någon plåt får stå alltför länge medan någon annan inte blir färdigjäst. Brödet tål faktiskt att slå lite olika länge och jäsa, jag har i alla fall aldrig misslyckat med detta.