Tråd:
Baksten, Manitoba Cream mjöl och jäskorgar?

Inlägg

@bagarnjeppson

Hej!

Angående bakstenen så är det viktigaste är att stenen tål värme och inte sprickor.

Och angående jäskorgarna så är båda vikterna bra.

Vad gäller Manitoba-mjölet så är detta mjöl är ett starkare mjöl med en gluten som bör arbetas längre än ett vanligt mjöl som du är van vid.

Mvh

Kalle

@noblesse

Bakar surdegsbröd flera dagar i veckan och skall nu införskaffa en baksten?

Funderar på vilken jag skall köpa? Finns en i Gotländsk Kalsksten för C.a 600 kronor http://www.hemmakocken.nu/?artnr=13478&cat_id=98
sedan så finns det ju granitblock på tex Bauhaus som passar ugnen för en blllig peng men det säljs inte som baksten. Fungerarden lka bra eller är det bättre att satsa på kalkstenen?

Vilken storlek på jäskorgar är det bäst att köpa, 500 gram eller 750 gram.

Sedan tänkte jag köpa Manitoba Cream mjöl, är det något specielly man bör tänka på när man använder detta mjöl?