Tråd:
Bröd med bikarbonat

Inlägg

@bagarnjeppson

Hej

Bikarbonaten bildar en struktur i brödet, ju mer du har i ju större porer får du. Du skall inte ha så mycket i så det smakar i färdigt bröd.
Mängden bikarbonat beror på sammansättningen av din deg (vilket mjöl du
använder).

Mvh

Kalle

@pia61

Hej!
Jag bakar just nu mycket bröd med bikarbonat, hittat många goda recept här på matklubben. (Y)
I en del recept är det solrosfrön i. Ibland blir dom gröna när brödet blir bakat. :'(
Har förstått att det har med bikarbonaten att göra.
Ibland blir dom inte gröna? Har det med mängden bikarbonat att göra. För ibland ska de vara 4 tsk bikarbonat i och ibland bara 1 1/2 tsk till samma mängd deg.
Generellt, hur mycket bikarbonat har man i en brödsmet?
Har det med övriga ingredienser att göra?
Vet ju att man ska ha i nåt syrligt ihop med bikarbonat tex fil, lingon etc.
Tackar samtidigt för en mycket bra tråd! (L) :D

PIA