Tråd:
Bufférätter som går att frysa in

Inlägg

@siigma

Detta får stå på menyn:
- Pastasallad (marinerad pasta, ruccola, basilika, soltorkade tomater, oliver, rostade solrosfrön m.m)
- Grillade, kalla kycklingben
- Två sorters pajer (vegetarisk och bacon)
- Pizzabullar
- Sardellsnurror (på mördeg)
- Pestotortillas
- Tzatsiki
- Hummus
- Baguetter (färdigbakade)
- Ost och kex
- Tårta, kanelbullar och köpekakor.
- Chips

Förberedas för infrysning: Pajer, sardellsnurror, pestotortillas, pizza- och kanelbullar
Dagen innan: Grilla kycklingben, baka tårta, hummus, koka/marinera pasta
Samma dag: Tzatsiki, grädda baguetter, samt pestotortillas och sardellsnurror. Värma på pajer.

@leontine81

Vet inte om det är vad du är ute efter, men jag hittade ett recept här på sajten (skrivet av ullac) som jag har testat för längesen (ett liknande recept). Räkfylld pannkaksrulle! Det går visserligen inte att frysa in, men väl förberedas i alla fall, pannkakan klarar sig utan problem i kylen någon dag och röran går snabbt att laga. Jag föredrar en "renodlad" skagenröra i denna pannkaka, men ullac:s recept på röra är kanske värt att prova. Har dock inte testat själv.

Kallskuret är ju också en sån där jättebra grej när man har lite bråttom. Kassler, skinka av olika slag, korvar i skivor. Med någon god sås till. Paté kanske???

@siigma

Jo, jag har letat runt lite i recepten här på matklubben.
Tycker det är svårt att få en uppfattning om dessa blir bra och frysa in om man inte har lagat dem tidigare. Det står oftast inte att det går att förbereda.
Tänkte att jag därför kunde få lite tips här :)

@jas65

Ett tips är ju att söka runt bland alla recepten som finns inlagda här på matklubben.
Mvh
Glöm inte att höfta
Anders

@anluk

Men vet att kronfågel har storpack med kycklingben i frysdiskarna som redan är färdigkryddade. Syrran hade de när hennes son tog studenten och de var riktigt goda.

@siigma

Skrivet av anluk den 15 jan 2009

Kycklingklubbor som du grillar med lite god krydda (finns faktiskt även färdiggrillade i frysdiskarna som är helt ok), pajer som du nämnde själv är ju kanon, matmuffins finns det en hel del recept på här i klubben, likaså pizzabullar,

Pizzabullar tror jag kör på! Verkar enkelt att "massproducera". Har också tänkt på kycklingben, men funderar om det verkligen blir gott att tillaga, frysa in och värma? Ser inte skinnet lite skrynkligt och oaptitligt ut?

@anluk

Kycklingklubbor som du grillar med lite god krydda (finns faktiskt även färdiggrillade i frysdiskarna som är helt ok), pajer som du nämnde själv är ju kanon, matmuffins finns det en hel del recept på här i klubben, likaså pizzabullar,

@siigma

Hej jag är ny här!
Jag ska laga mat till en 30-årsfest för 35-40 personer. Jag tänker servera buffé med lite olika smårätter.
De ska helst serveras kalla eller ljumma och kunna gå att förbereda i så stor usträckning som möjligt. Gärna frysas in så man slipper allt dagen innan.
Paj och pastasallad, så långt kommer jag :) Jag behöver lite hjälp!
Tack på förhand,
Camilla