Tråd:
Byta ut nötter

Inlägg

@eery

ska testa att göra egen "mandelmassa" idag om jag hinner... återkommer med resultat och recept om det blir bra:)

@exd

Tack för svaren...solroskärnor ska jag testa, även pumpa tror jag.

@monac

pumpakärnor...de är "säkra" och ljuvligt god!

@hertram

Jag brukar också använda solrosfrön funkar för det mesta har använt det när jag bakat mazariner bla, även gott att göra pesto på.

@eery

frön.. jag använder nästan alltid solrosfrön när det ska vara hasselnötter i ett recept
pinjenötter kan funka likaså mandel eftersom den klassas som en baljväxt om jag inte minns fel.
dessvärre är det rätt många som är jättekänsliga mot just mandel. brukar ersätta mandelmassa med bakmassa, brukar ligga i samma sektion som madelmassa och marsipan, som är baserad på aprikoskärnor istället för mandel

@exd

Hej

Jag undrar om du har något bra substitut (stavas det så) för nötter i bakverk.
Antar att jag inte är ensam om att vara allergisk mot nötter...
Jag tänkte därför fråga om någon bra ersättning i recept med nötter.
Ibland brukar jag använda kokos eller mörk/vit choklad, men det är inte alltid det funkar.
Ös på med tips
:D