Hej
Jag googlade detta recept, så jag vet inte om det är bra, men mousse ska ju vara "luftigt", så du kanske får söka på något kräm-aktigt i stället för att ha det i eller på tårtan!! Det låter ju gott iaf :p
Chokladmousse med Baileys
INGREDIENSER
175 g mörk choklad, 70 %
3 msk florsocker
2 msk Baileys irishcream
1 äggula
2 dl vispgrädde
Garnering:
1 ,5 dl vispgrädde
1 msk Baileys irishcream
chokladdekorationer
6 kumquats, skivade
SÅ HÄR GÖR DU
1 Bryt chokladen i bitar och lägg den i en vid glasskål. Smält chokladen över en kastrull med kokande vatten eller ca 3 minuter i mikron på full effekt. Rör chokladen jämn.
2 Ta ett par skedar av den smälta chokladen och ringla till små chokladdekorationer på ett bakplåtspapper. Låt dem stelna.
3 Tillsätt florsocker, Baileys irishcream och äggula till den smälta chokladen. Rör kraftigt i krämen och låt den svalna något.
4 Vispa grädden mjukt. Är grädden för hårt vispad blir moussen grynig. Rör ner 1/3 av grädden i chokladen och rör kraftigt. Vänd ner resten av grädden och fördela sedan smeten i serveringsglas. Ställ i kylen en timme.
5 Vispa grädden och tillsätt Baileys irishcream. Spritsa på chokladmoussen. Dekorera med chokladfigurer och kumquats eller vad du vill !