Tråd:
Dö-bakt surdegsbröd

Inlägg

@bagarnjeppson

Hej,

Surdeg kan man med fördel förvaras i frys, men surdegen blir först
aktiv när temperaturen har uppnått rumstemperatur. Låt surdegen stå ett
dygn i rumstemperatur så får du ett bättre resultat.

Mvh

Kalle

@fettso

Jag hade lite surdeg i frysen och skulle vara huslig och baka ...

Degen jäste fint och blev jättefluffig i första jäsningen, men när jag klickat i deg-smeten iformarna, jäst igen och bakat bröden så kom det ut kladdiga platt-pannkakor.

Det var i alla fall en lovande smak på eländet, så jag försökte igen.
Med samma resultat :(
Frågan är - kan man inte frysa surdeg? Mejeribolaget säger ju att man kan.
Eller kan det vara så att den legat för länge i frysen?
Eller var receptet elt enkelt kass? För nog borde eländet jäsanär där är jäst i, även om surdegen var lite gammal, eller?