Tråd:
Fantasilöst

Inlägg

@gnurf

Fast jag tror lite att där tidigt 70-tal var det inte så himskans vanligt med soja (annat än colorit soya) i svenska kök. Vitlöksboomen hade kanske inte riktigt dragit igång heller!?? Å då var det väl enormt spännande och...indonesiskt...med båda dessa högodsare i samma maträtt.

Kanske. Jag vet inte säkert. Bara spånar nu. Gnurfen var så liten på den tiden {beauty}

Colorit soya kommer jag ihåg att morsan hade en flaska som kördes i brunsåsen. Tiderna förändras, själv tror jag öht inte att jag nånsin använt sojakulör...{question}

@popik

Skrivet av Gnurf den 18 apr 2010

Har för mig att det skulle vara indonesisk kyckling i det där receptet, helst uppfödd i krokarna kring Irian Jaya. Det var DÄRFÖR den kallades så...{pirate}

Ahh, tänkte inte på det.:DD

@gnurf

Har för mig att det skulle vara indonesisk kyckling i det där receptet, helst uppfödd i krokarna kring Irian Jaya. Det var DÄRFÖR den kallades så...{pirate}

@popik

Satt och kollade i ett block med gamla tidningsurklipp på recept. hittade ett recept från tidigt 70-tal som hette Indonesisk kyckling. bitar av kyckling som kokades i vatten, soya och en nypa vitlökspulver??? Var det vitlökspulvret som gjorde att den kallades indonesisk? Hade man inte bättre fantasi på den tiden. Inte ens en grönsak.{laugh}