Tråd:
Fläskfilélåda med Cantadouost och paprika

Inlägg

@bakspecialisten

Tusen tack! Ska försöka mig på den där varianten av fläskfilélåda. :)

@kurt-kent

Skrivet av Pimpinella den 7 nov 2008

Hej Jessica!

Här kanske mitt gamla recept på paprikafilé kan komma till nytta! Ursprungligen innehöll receptet 2 små paprikaostar i glanspapper, såna fanns förr i tiden. Men det går förstås likabra med Cantadou eller någon annan ost som smälter i grytan och som innehåller paprika:

1 kg fläskfilé
2 buljongtärningar + vätska
1-2 tsk curry
1-2 tsk paprikapulver
1 gul, 1 röd, 1 grön paprika
1 gul lök
1 purjolök
3 dl grädde
0,5 dl creme fraiche
Cantadou-ost eller annan ost med paprika

Skär köttet 1 2-3 cm tjocka skivor, platta till dem, bryn dem i stekgryta, krydda och låt eftersteka en stund. Skär under tiden paprika, lök och purjolök. Tag upp köttet. Smula ner buljongtärningarna i grytan, strö på curry och paprikapulver, häll på 2-3 dl vatten och vispa så tärningarna löses upp. Lägg i paprikan, löken och purjolöken. När grönsakerna mjuknat, häll på grädde, creme fraiche och ost och vispa ihop. Låt såsen koka ihop, späd med mer grädde eller vatten. Lägg i köttskivorna och låt allt puttra ett tag. Smaka av.

Denna rätt kan med fördel göras dagen innan den ska ätas. Smakämnena kommer bäst fram dagen efter!
Trevlig helg!
Birgit

@pimpinella

Hej Jessica!

Här kanske mitt gamla recept på paprikafilé kan komma till nytta! Ursprungligen innehöll receptet 2 små paprikaostar i glanspapper, såna fanns förr i tiden. Men det går förstås likabra med Cantadou eller någon annan ost som smälter i grytan och som innehåller paprika:

1 kg fläskfilé
2 buljongtärningar + vätska
1-2 tsk curry
1-2 tsk paprikapulver
1 gul, 1 röd, 1 grön paprika
1 gul lök
1 purjolök
3 dl grädde
0,5 dl creme fraiche
Cantadou-ost eller annan ost med paprika

Skär köttet 1 2-3 cm tjocka skivor, platta till dem, bryn dem i stekgryta, krydda och låt eftersteka en stund. Skär under tiden paprika, lök och purjolök. Tag upp köttet. Smula ner buljongtärningarna i grytan, strö på curry och paprikapulver, häll på 2-3 dl vatten och vispa så tärningarna löses upp. Lägg i paprikan, löken och purjolöken. När grönsakerna mjuknat, häll på grädde, creme fraiche och ost och vispa ihop. Låt såsen koka ihop, späd med mer grädde eller vatten. Lägg i köttskivorna och låt allt puttra ett tag. Smaka av.

Denna rätt kan med fördel göras dagen innan den ska ätas. Smakämnena kommer bäst fram dagen efter!
Trevlig helg!
Birgit

@essim

Har du sökt här på Matklubben? Du hittar kanske ditt recept eller i alla fall något snarlikt.:)

@bakspecialisten

Min barndomskompis pappa brukade göra denna filélåda. Jag minns att det var fläskfilé och paprika i och sen hade han någon Cantadouost i. Otroligt gott men jag undrar om någon har recept på maträtten, ifall jag är helt fel ute?

MVH Jessica