Kyckling tandori med myntasås
4 Portioner
1 Kyckling
1 ml Blomkålshuvud
1 Purjolök
1 Röd paprika
200 g Vattenkastanjer på burk
Marinad
1 tsk Spiskummin
1/2 tsk Mald ingefära
1 tsk Curry
1/2 tsk Paprikapulver
2 msk Vinäger
3 msk Olja
2 msk Soja
1 tsk Socker
Myntasås
2 dl Matlagningsyoghurt
1 tsk Torkad mynta
1 msk Farinsocker
Skölj och torka kycklingen. Dela den i fyra delar per kyckling. Skölj och spara eventuellt inkråmet. Skölj grönsakerna. Strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan. Dela blomkålen i små buketter. Halvera vattenkastanjerna. Bred ut grönsakerna i en ugnssäker form. Blanda ihop marinaden och pensla kycklingen med den. Lägg kycklingen och eventuellt inkråmet på grönsaksbädden. Stek i ugnen 225 grader ca 15 minuter. Späd med vatten om det behövs. Pensla eller ös kycklingen då och då. Låt steka ytterligare 15 minuter. Blanda ihop ingredienserna till såsen. Servera kycklingen med jasminris, myntasås och mango chutney. Bröd är också gott till.