Tråd:
häggbär

Inlägg

@anluk

Här kommer ett tips:

3 liter häggbär
1,5 liter vatten kokande
1,5 kg strösocker
75 cl sprit, vodka
Gör så här

1. Plocka de svarta kärnfyllda bären på häggbärsträdet på hösten. OBS! Bären är inte så goda att äta, du får ont i magen. De innehåller blåsyra, försvinner tydligen vid kokning och blir väldigt goda som likör eller saft.
2. Skölj bären. Mal dem hel med kärnan i en köttkvarn, är du rädd om kniven är detta inget för dej.
3. Häll över 1,5 liter kokande vatten. LÅT STÅ I (2)-3 dygn.
4. Sila och blanda ner 1,5 kg strösocker, koka i 15 minuter, skumma väl. LÅT SVALNA:
5. Häll i ca. 75 cl sprit eller mer efter tycke och smak. Häll upp i flaskor. Den är klar att drickas men blir godare om den får "gona till sej", varje fall1-2 veckor.

@maggiemay

hejsan!!
skulle någon kunna hjälpa mej med recept på saft o likör av häggbär!!!
kramisar maggan