Tråd:
Herman, vänskapskakan+ förvararing??

Inlägg

@lillida75

jag skulle nog bara låta den stå framme och mata den och dela den vid behov. Skulle den se död ut efter att man har matat den så låt den stå ngn dag för se om den återhämtat sig tar ju en stund innan bakterier eller vad det nu är för ngt att föröka sig :)

LillIda75

@tellas

Hej Tina
Jag har bara fryst mina delar. Men jag tror att efter som att det är en
slags surdeg men endå inte ,sååå prova att ha den i kylskåpet o bara mata den o dela den.
För att jag tror att den fermenterar saktare i kylskåpet efter som temen är lägre än rummet ......
Det är ju värt att testa eller?
Kram Tellas

@tiol

Nu är det dags för en fråga om vänskapskakan Herman igen.

Jag har själv sagt att det skall/ kan vara ok att frysa vänskapskakans deg, och ta fram den och fortsätta med "matningen" vid dag 4 på det receptet. Men är det någon av er som förvarar den UTAN att man skall frysa den?

Har fått en degdel av min granne, och skulle vilja spara den, en längre tid, men INTE frysa, hur sjutton skall jag göra? Hur har ni andra gjort?

Tacksam för svar.
Kram på er alla//Tina