Tråd:
Holländska våfflor

Inlägg

@mammacamilla

Vassegod:D

@anluk

TUSEN TACK!!!!!!!! (Y):p

@mammacamilla

Missade föberedningen
Blanda för degen det bruna sockret med smöret, ägget, mj"lken, mjölet och kanel.

Mellan våfflorna: Värm sirapen och de bruna sockret till det har löst upp. Tillsätt en nypa kanel.

Beredning:
Vorma degen till små bullar och baka dem i våffeljärnet.
Bred sirapsmeten över underdelen och lägg sedan överdelen på.
Om möjligt dela en fädig våffla och bred sirapsmet mellan.

(Gott: En Stroopwafel är godast om man värmer den i ugnen innan den ätes. Ugnen ca 50 grader)
(Lekker: Een stroopwafel voor het opeten even opwarmen in de oven op 50°C.)

@mammacamilla

Hej
Du menar stoopwafels, två tunna våfflor med sirap emellan. Kan inte just nu reseptet men kan ta reda på det åt dig, har också bilder på våffeljärnet man använder. Det är mycket plattare en ett vanligt. Skriver de svenska inom parantes
100 gr bruine basterdsuiker of bruine suiker ( Brunt socker)
100 gr boter (smör)
1 ei (ägg)
1 el melk ( 1 matsked mjölk)
200 gr bloem ( mjöl)
1/2 tl kaneel (kanel)

Smeten mellan:
1/3 pot keukenstroop ( Kökssirap ren översättning)
90 gr bruine basterdsuiker (brunt socker)
iets kaneel ( nypa kanel)
50 gr boter (smör)
extra:
wafelijzer( våffeljärn)

@anluk

Har ätit Holändska våfflor ett antal gånger. Är runda kakor med någon honungsfyllning. Köpte dem bl a i en te/kaffebutik i Göteborg men den har inte haft dem sista gångerna jag varit där. Vet någon hur man gör dem eller helst vart man kan köpa dem. De är så goooooooda.