Hej,
När det gäller att degen skall jäsa länge, låt oss säga 120 min då har man mindre mängd jäst i degen så att den får jäsa sakta, där bildas nya jästsvampar när du har lång liggtid.
Du får även ett aromrikare bröd. När det gäller olika blandningstider är det till stor del beroende på hur starkt gluten du har i mjölet (starkt gluten har du i amerikanskt vete som skall blandas längre). Det bästa är att känna på degen genom att dra ut degen så att den blir tunnare och inte brister så kan du få fram din passande blandningstid. Du kan genom att blanda degen för mycket köra i sönder glutennätverket, så det är en avvägning. Grova degar kan blandas länge på låg hastighet, tänk på att ju längre du blandar ju varmare blir degen (vill du blanda degen länge så använd kallare vatten i degen). Degtemperaturen i de flesta fall skall ligga på ca 28-30 gr.
Lycka till!
Mvh
Kalle