Tråd:
Julbakning?

Inlägg

@angieh

Små(jul)kakor på 10 minuter, inklusive ugnstid. Det är rimligt!
http://angiehults.blogspot.se/2013/12/julkaka-pa-10-minuter-blankt.html

@angieh

Testade små peanut butter cups idag. Blev supersöta praliner - och så sjukt goda. Kommer aldrig överleva till jul!
http://angiehults.blogspot.se/2013/12/godaste-godiset-peanut-butter-cups.html

@angieh

Pepparkaksmuffins!
http://angiehults.blogspot.se/2013/12/recept-pepparkaksmuffins.html

@angieh

Idag blev det en surrkaka i rött och grönt. Lite pepparmint i, men det var så juligt jag tilläts göra det för mina två små sockerbagare som "hjälpte till" i köket idag...
http://angiehults.blogspot.se/2013/12/julens-snurrigastekaka.html

@rosatalo

Skrivet av Cassiopeya den 4 dec 2013

Lussebullarna är redan fixade. Gjorde några som bullar med fyllning av mandelmassa, vit choklad och vaniljsocker. Blir väldigt saftiga och goda (L)

Just nu håller jag på med fantastiskt goda saffransmakroner! Ett måste i adventstider och såååå goda till glöggen {beauty}

Vad är makroner egentligen? Hade inte hört talas om dem förrän ganska nyligen, och nu finns de överallt. Är det som maränger ungefär, ser ut som det?

[recept]103120[/recept]

@poissons

Jag har inte hunnit baka så mycket ännu men idag blev det vörtbröd som tillsammans med min hemmagjorda leverpastej smakade riktigt mums!

@pinkyandbrain

Här blir det att baka danska småkakor som är en form för mördeg som blir penslad med uppvispat ägg och sen strör man på socker blandad med kanel (Y)

@veranne

Visserligen ingen bakning precis, men nu är knäcken gjord! Lagom hård och med mycket hackad mandel. Risk för att den inte räcker ända till jul dock...

@angieh

Skrivet av Cassiopeya den 4 dec 2013

Lussebullarna är redan fixade. Gjorde några som bullar med fyllning av mandelmassa, vit choklad och vaniljsocker. Blir väldigt saftiga och goda (L)

Just nu håller jag på med fantastiskt goda saffransmakroner! Ett måste i adventstider och såååå goda till glöggen {beauty}

[recept]103120[/recept]

Saffransmacarons brukar jag göra, men apelsinfyllning var nytt! Brukar fylla dem med vit choklad, men detta ska jag absolut testa! Ett annat tips är att färga skalen röda och ha smörkräm med lingon som fyllning!

Själv har jag bakat julknäcke!
Blev både större bitar, små rundlar till ostbrickan och små söta änglar att ge bort!

http://angiehults.blogspot.se/2013/12/julens-godaste-knackebrod-med-fankal.html

@cassiopeya

Lussebullarna är redan fixade. Gjorde några som bullar med fyllning av mandelmassa, vit choklad och vaniljsocker. Blir väldigt saftiga och goda (L)

Just nu håller jag på med fantastiskt goda saffransmakroner! Ett måste i adventstider och såååå goda till glöggen {beauty}

Saffransmakroner med apelsinkräm

@angieh

Bakat julens lingonbröd idag. Snabbt och lätt eftersom det inte behöver jäsa, och så snart det svalnat ska jag frysa in det! En sak mindre att tänka på i julstöket...

http://angiehults.blogspot.se/2013/12/julens-godaste-lingonbrod.html

@angieh

Igår gjorde jag chokladtryffel smaksatt med glögg! Kör alltid samma enkla standardrecept, sen smaksätter jag med två matskedar likör, whisky, konjak eller liknande.

http://angiehults.blogspot.se/2013/11/enklaste-standardreceptet-for.html