Hej igen !
Så här långt har jag två förslag:
Konjakskransar
5 dl vetemjöl
200 gr smör
1 dl socker
2 msk konjak
Hacka samman mjöl, mattfett och socker, tillsätt konjak. Arbeta ihop till en del och låt vila kallt en stund.
Rulla ut smala längder, sno dom två och två och skär i bitar som du sen formar till kransar, grädda mitt i ugnen 200 grader i cirka 10 minuter (receptet från sju sorters kakor).
Julstjärnor
4 dl vetemjöl
200 gr smör
1/2 tsk brännvin
5 msk vatten
Blanda ihop till en deg, kavla ut tunt. Skär ut fyrkanter med sporre, cirka 7 cm per sida. Skär in mot mitten från varje hörn. Om man vill en 1/2 tsk fast sylt i mitten. Vik upp varannan flik och tryck till så det blir en stjärna. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Ställ plåten kallt en halvtimme, grädda mitt i ugnen cirka 8 min, 225 grader (det här receptet har jag försökt omvandla till moderna mått från en uråldrig kokbok i källaren).
Kan något av det här stämma med vad du efterlyste?