Tråd:
kanelbullar

Inlägg

@annasmat

Byt ut vetemjölet mot siktat dinkelmjöl o en mindre del fullkornesdinkel. Det blir mindre kolhydrater, mer protein o faktiskt godare! Magen mår också bättre av dinkel!

@eery

annars kan man frysa vanlig jäst eller använda torrjästen med bakpulver

bullarna blir nästan som vanliga:p

@marinkovic

(Y)
Ett tips köp hem torrjäst nästa gång,köp hem några blå & några röda pkt ALLTID bra att ha hemma.Är själv så där impulsiv med bakningen lusten kan komma SÅ snabbt.
Även hastbullar är gott,men det receptet har du redan fått såg jag.
Lycka till !

@kickiekblad

Håller med ovan hastbullar e smaskens å lättgjorda

@2mammamu

(H)Hej!
Du kan ta och göra hastbullar, det är bakpulver i dessa, tillsätt kardemumma och lite
russin så blir de goda. Jag hittar inte mitt recept , men det finns säkert här.

Använd rårörsocker när du bakar det är lite nyttigare.

Använd också ekologiskt mjöl, det är också bättre än vanligt.

Men du tänk på att gör du bullar så ska de ju ändå vara goda, för
det nyttiga kan du ju tillämpa i övrigt i ditt liv.
Man kan ju inte alltid vara så nyttig tycker jag, men var och en får ju göra som man vill, och
det är ju tur det.
Lycka till med ditt bakande
E

@devourme

hej tänkte göra bullar!
jätte baksugen, men vi har inge jäst hemma, kan man använda bakpulver eller bikarbonat och hur mkt?
och kan man använda rågmjöl istället för vetemjöl?

vill börja bullarna så nyttiga som möjligt, dom måste inte smaka drööööm för då vet jag att dom måste va lite onyttiga,
så några mer tips för å göra dom nyttigare? förutom å använda sötningsmedel ist för socker å så..
tacck