Tråd:
Katastrof!

Inlägg

@farmoringer

Är det färdiglagat som är tinat så håller det sig två - tre dagar i alla fall.....i kylen...Man får använda smak och luktsinne lite...

@anluk

Gud va trist.... Köttet kan du ju bara bryna och steka om. Alt göra köttgryta, kinagryta osv på och frysa in igen. Färsen;: Köttbullar, köttfärsbiffar, lasagne, Köttfärssås, Paj o ch frysa in igen. Kassler: Kasslergratäng (finns mängder här på matklubben), Kotletterna hade jag nog stekt upp och fryst in och bara stekt på igen när jag skulle ha det. Hoppas du fått lite tips och idéer från mig.

@ergilwen

När jag skrev mat i kylen, menade jag lagad mat

@ergilwen

Vi, två panka studenter, har för vana att köpa mat när vi har pengar och frysa in till när vi inte har några, dvs nu.

Och nu upptäckte jag att frysen stängts av och allt är tinat. Det var fryst igår, så inget ska ha hunnit bli dåligt, men man kan ju inte frysa om kött etc. Plus att alla förpackningar blivit plaskblöta, så fiskpinnarna är väl bara att slänga.

Ska iväg och handla lite runtomkringsaker, t.ex creme fraiche, för att kunna laga all mat ikväll och imorgon.

Är det någon som har något bra tips på grytor, röror etc?
Vi hade fläskkött i bitar och kotlett/karré, kassler, köttfärs, räkor, fiskpinnar, grönsaker och två kilo kräftor (köpta på extrapris).

Hur länge håller sig mat i kylen? Går det att frysa in den lagade maten när råvarorna varit frysta?

Snälla, hjälp.